Warning: Use of undefined constant ile_uczestnikow - assumed 'ile_uczestnikow' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /warsztatyszefakuchni/functions/rejestracja.php on line 14

Warning: Use of undefined constant nr_akcji - assumed 'nr_akcji' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /warsztatyszefakuchni/index.php on line 11
Komponowanie rentownego menu w oparciu o bestsellery kulinarne polskich restauracji 2017

Patronat medialny:

Certyfikowane warsztaty dla Szefów Kuchni i Menedżerów Restauracji
z Dawidem Łagowskim

Komponowanie rentownego menu w oparciu
o bestsellery kulinarne polskich restauracji 2017

Szkolenie biznesowe + warsztaty kulinarne + indywidualne konsultacje

25 października 2016, Centrum Techniki Kulinarnej, Warszawa

Tylko u nas!

W trakcie warsztatów przećwiczysz tajniki kulinarne
wykorzystywane przez jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce!

Jeżeli:

Chcesz zainspirować się i wzbogacić swój warsztat Szefa Kuchni technikami kulinarnymi na najwyższym światowym poziomie - w wykonaniu Dawida Łagowskiego (Dwie czapki w żółtym przewodniku Gault&Millau 2016 roku)

Firmujesz jakość potraw i chcesz poznać nowoczesne sposoby przygotowywania dań stosowane przez najlepszych kucharzy na świecie

Chcesz wiedzieć, jak komponować atrakcyjne dla klienta i rentowne dla restauracji menu, które dzięki wykorzystywaniu w kuchni różnych metod obróbki i tajników gotowania wpisze się w najnowsze światowe trendy restauracyjne


Weź udział w ekskluzywnych praktycznych warsztatach, podczas których pod okiem Dawida Łagowskiego - szefa kuchni restauracji Destylarnia w Pałacu Mierzęcin (najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurant), uczestnika programu Top Chef - przećwiczysz tajniki przygotowywania dań najczęściej wybieranych przez klientów.


Co zyskasz przystępując do warsztatów:

 

Praktyczna formuła, dzięki której kompleksowo wzbogacisz swój warsztat szefa kuchni:

Warsztat kulinarny - uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem prowadzącego przygotują dania i poznają metody obróbki składników, które będą mogli wykorzystać w codziennej pracy szefa kuchni

100% interakcji - każdy z uczestników będzie mógł osobiście zadać pytanie Dawidowi Łagowskiemu

Żadnej zbędnej teorii - nie marnujemy Państwa czasu. Warsztaty poprowadzi ekspert, który "od kuchni" pokaże Państwu wyłącznie najlepsze rozwiązania kulinarne


 Gwarantujemy , że z tego pełnego inspiracji spotkania wyjadą Państwo
z gotowymi pomysłami dla swojego lokalu


Program warsztatów

I
Część I
Jakie dania włączyć do menu, aby trafić w kulinarne preferencje gości przy jednoczesnym zachowaniu niskiego food costu potrawy?
  1. Przegląd najpopularniejszych trendów i dań wśród klientów polskich restauracji w 2016 r. - kuchnia polska, amerykańska, dania bezglutenowe... Czym charakteryzują się klienci, którzy się na nie decydują i w jaki sposób warto wprowadzać ich elementy do swojej oferty?
  2. Jak skomponować i przedstawić menu klientowi, aby odróżnić się od konkurencji sprzedającej podobne rodzaje potraw? Dlaczego makaron makaronowi nierówny i co decyduje o tym, że klient wybiera właśnie "to" danie - pokażemy, jak dzięki perfekcyjnej kuchni wpływać na gusta gości
  3. Jak możesz obniżyć poziom food costu bez zauważalnego dla klienta spadku jakości potrawy? Przedstawiamy sprawdzone patenty i przykładowe triki, zgodnie z którymi tanie w przygotowaniu danie może zachwycać klientów smakiem i gatunkiem
  4. Między tradycją a nowoczesnością - co tak naprawdę działa na klientów oraz czy w obecnych czasach istnieje coś takiego, jak kuchnia polska? Dawid Łagowski opowie o polskiej gastronomii oraz pokaże, jak powinna wyglądać dzisiejsza kuchnia na światowym poziomie
  5. Kiedy, w jaki sposób i dlaczego zmieniać kartę menu? - podpowiadamy, jak dzięki niewielkim modyfikacjom tchnąć życie w dawno nieaktualizowane menu i pozyskać dzięki temu nowych gości
II
Część II
Najlepsze metody i techniki przygotowywania potraw
  1. Jak przemienić proste danie w wyjątkową potrawę dzięki wykorzystaniu innej niż zwykle techniki kulinarnej, innej metody obróbki lub innych niż zazwyczaj składników?
  2. W jaki sposób dzięki kompresowaniu produktów zmienić ich właściwości i nadać im inny smak?
  3. Jak nadać potrawie wyjątkowy smak i jakość poprzez wykorzystanie sous vide?
III
Część III
Jak sprawić, by danie było ucztą nie tylko dla podniebienia, ale też dla oka?
  1. Jak uniknąć nudy na talerzu? Pokażemy, dzięki jakich chwytom technicznym potrawa może wyglądać wyjątkowo ciekawe, a jednocześnie apetycznie i jak sobie poradzić, jeśli wygląd potrawy jest nieapetyczny, a smak wyjątkowy
  2. Tradycyjnie ale inaczej - w jaki sposób podkreślić charakter potrawy, jak komponować kolory i rozmieszczenie składników dania, aby wyglądało estetycznie, ale jednocześnie aby zachować umiar i nie przesadzić?
  3. Jak można na różne sposoby pokazać jedną potrawę, żeby była oryginalnie podana, smaczna oraz zaskakująca dla naszych gości?
IV
Część IV - WARSZTAT PRAKTYCZNY
Kulinarne inspiracje, czyli tajniki sztuki kulinarnej na najwyższym poziomie
W trakcie warsztatów:
  1. pod okiem Dawida Łagowskiego samodzielnie przygotujesz 4 wyjątkowe dania, które w nowym, autorskim ujęciu staną się bestsellerem Twojej restauracji
  2. poznasz uniwersalne metody i techniki przygotowywania potraw, które będziesz mógł wykorzystać w swoim lokalu i dostosować do własnego menu
  3. otrzymasz wyjątkową okazję, aby wymienić się doświadczeniami i wykorzystywanymi przez siebie trikami kulinarnymi z innymi szefami kuchni oraz skonsultujesz wszystkie swoje wątpliwości z top mistrzem kulinarnym

Termin i lokalizacja:

TERMIN

25 października 2016
godz. 10.00-17.00

LOKALIZACJA

Centrum Techniki Kulinarnej
ul. Racjonalizacji 5
Warszawa

> Sprawdź dojazd

Koszt uczestnictwa

Koszt udziału 1 osoby w warsztatach wynosi 1499 zł + VAT.

Uczestnicy otrzymają certyfikaty potwierdzające udział w warsztatach.
Warsztaty odbędą się w godz. 10:00-17:00.



Warning: include(/parts/rejestracja.php): failed to open stream: No such file or directory in /warsztatyszefakuchni/index.php on line 640

Warning: include(/parts/rejestracja.php): failed to open stream: No such file or directory in /warsztatyszefakuchni/index.php on line 640

Warning: include(): Failed opening '/parts/rejestracja.php' for inclusion (include_path='.:/:/usr/local/php72/lib/pear') in /warsztatyszefakuchni/index.php on line 640

WARUNKI UCZESTNICTWA:

  1. Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest przesłanie do FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. wypełnionego formularza zgłoszenia.
  2. Otrzymanie przez Organizatora zgłoszenia jest równoznaczne z zawarciem umowy pomiędzy FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. a Zamawiającym i oznacza akceptację Ogólnych Warunków Świadczenia Usług Szkoleniowych FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
  3. W ciągu 3 dni roboczych od dostarczenia Organizatorowi formularza zgłoszenia, Zamawiający otrzyma na podany w zamówieniu adres mailowy potwierdzenie wpisania na listę uczestników szkolenia.
  4. Podstawę płatności za szkolenie stanowi wystawiona przez Organizatora faktura pro forma. Faktura pro forma zostanie wysyłana do Zamawiającego na podany w zamówieniu adres mailowy najpóźniej na 5 dni roboczych przed terminem szkolenia.
  5. W przypadku zgłoszenia z jednej firmy:
    • 3 osób - organizator udzieli 10% rabatu,
    • 4 osób - organizator udzieli 15% rabatu,
    • 5 osób - organizator udzieli 20% rabatu,
    • powyżej 5 osób - możliwa jest indywidualna negocjacja cen uczestnictwa.
    Uwaga! Rabaty dla zgłoszeń mnogich udzielane są od ceny podstawowej.
  6. Nie później niż 5 dni przed terminem szkolenia Zamawiający otrzyma informacje organizacyjne, zawierające m.in. dane o miejscu szkolenia oraz fakturę pro forma.
  7. Nieuregulowanie faktury pro forma nie jest równoznaczne z rezygnacją z uczestnictwa w szkoleniu.
  8. W terminie 7 dni po terminie szkolenia Organizator wystawi i prześle Zamawiającemu fakturę VAT.
  9. Złożenie pisemnej rezygnacji z udziału w szkoleniu nie później niż 14 dni przed terminem szkolenia nie pociąga za sobą żadnych obciążeń finansowych.
  10. W przypadku niezłożenia rezygnacji przez Zamawiającego w regulaminowym terminie lub braku obecności uczestnika na szkoleniu, Organizator zastrzega sobie prawo obciążenia Zamawiającego pełnymi kosztami szkolenia.
  11. Organizator zastrzega sobie prawo do dokonywania modyfikacji programu szkolenia lub kongresu, w merytorycznie uzasadnionych przypadkach.

Patronat merytoryczny:

KONTAKT

Z ORGANIZATOREM

FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. ul. Polska 13, 60-595 Poznań KRS nr 0000037307, Wydział VIII KRS Poznań, NIP 781-15-51-223 REGON 631046924 Kapitał zakładowy 300 000 zł

Event Manager: Alicja Wierzbicka
alicja.wierzbicka@forum-media.pl
tel. 61 66 55 881